Advertisements
  • This is the home page widget area. You can use this space to add an introductory message to your blog with a Text Widget or add any other widget here.

FJALA PËRSHËNDETËSE E AMBASADORIT TË GREQISË NË SHQIPËRI

Ambasada e Greqisë në Shqipëri ndërmori sivjet nismën që të organizojë, me mbështetjen aktive dhe me pjesëmarrjen e shumë institucioneve, subjekteve por dhe miqve, një sërë aktivitetesh kulturore dhe shkencore gjatë pesëmbëdhjetëditëshit të dytë të muajit Mars 2012, nën titullin e përgjithshëm “ Pranvere Kulturore Greke në Shqipëri”. Ndoshta për herë të parë përzgjodhëm këtë … Continue reading

KONFERENCA E PARË NDËRKOMBËTARE E STUDIMEVE SHQIPTARO-GREKE STUDIMET GJUHËSORE DHE KULTURORE SHQIPTARO-GREKE: ARRITJE DHE PERSPEKTIVA

FIRST INTERNATIONAL CONFERENCE OF ALBANIAN – GREEK STUDIES ALBANIAN – GREEK LINGUISTIC AND CULTURAL STUDIES: ACHIEVEMENTS AND PERSPECTIVES The 1st International Conference of Albanian-Greek Studies will take place inTirana,Albania, on March 24 and 25, 2012, in Aleks Buda Conference Hall and in the Library of theAcademy ofSciences ofAlbania. The main organizers are the Albanian-Greek Association … Continue reading

Aktivitet 4 – Ditor Kushtuar Kinematografise Moderne Greke

Publiku artdashës shqiptar do të ketë rastin gjatë periudhës 28 deri 31 Mars të njihet me kinematografinë moderne greke me filma që do të çfaqen në QKMBM (Qendra e Kulturës së Forcave të Armatosura). Këtë aktivitet e organizon Ambasada e Greqisë në Tiranë, me ndihmën e Fondacionit Grek të Kulturës – Vatra e Tiranës, në … Continue reading

KONFERENCE ME TEME «NDIKIMET RAJONALE TE KRIZËS EKONOMIKE EUROPIANE»

Ndikimet rajonale te krizës ekonomike europiane do të jenë tema e Konferencës që do të zhvillohet më 27 Mars në Hotelin Sheraton të Tiranës. Konferenca organizohet nga Instituti Shqiptar i Studimeve Ndërkombëtare (AIIS), nga Fondacioni Grek për Politikën e Jashtme dhe Europiane (ELIAMEP), nga Fondacioni Friedrich Ebert Stiftung  si dhe nga Ambasada e Greqisë në … Continue reading

EKSPOZITE FOTOGRAFIKE

Shqiptarë  në  Greqi përmes objektivit të Roland Tashos «Shqiptarë në Greqi përmes objektivit të Roland Tashos» është titulli të Ekspozitës Fotografike të Roland Tashos e cila do të qëndrojë e hapur nga 26 deri më 31 Mars në Muzeun Historik Kombëtar. Ekspozitën e organizon Ambasada e Greqisë në Tiranë në kuadrin e aktiviteteve kulturore  me … Continue reading

EKSPOZITË PIKTURE

Greqia me sytë e piktorëve shqiptarë. Ekspozita e pikturës së artistëve shqiptarë të cilët janë frymëzuar për veprat pjesëmarrëse nga mitolagjia, historia, monumentet, pejzazhi dhe kultura laike greke si dhe pamje të qytetërimit grek, prezantohet në Galerinë “Ekspo” nga 19 Marsi deri më 1 Prill 2012. Ekpozita organizohet nga Ambasada e Greqisë në Tiranë, në … Continue reading

Koncert i muzikës së dhomës me vepra për flaut dhe piano

 Koncert i muzikës së dhomës me vepra për flaut dhe piano   Flaut: Anna-Majlinda Spiro Piano: Dimitrios Marinos   Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για φλάουτο & πιάνο   Φλάουτο: Άννα-Μαïλντα Σπύρου Πίανο: Δημήτριος Μαρίνος   Programi   Πρόγραμμα     Francis Poulenc (1899–1963) Sonata for Flute and Piano, FP 164   Maurice Ravel (1875–1937) … Continue reading

EKSPOZITA E LIBRit Greko-Shqiptar Të PëRKTHYER

Ekspozita e librit grek të përkthyer në shqip dhe e librit shqip të përkthyer në greqisht, prezantohet nga data 20 deri më 31 Mars në Muzeun Historik Kombëtar. Ekpozita organizohet nga Ambasada e Greqisë në Tiranë, në bashkëpunim me Vatrën e Tiranës të Fondacionit Grek të Kulturës, në kuadrin e aktiviteteve kulturore që hapen me … Continue reading