EKSPOZITË PIKTURE

Greqia me sytë e piktorëve shqiptarë.

Ekspozita e pikturës së artistëve shqiptarë të cilët janë frymëzuar për veprat pjesëmarrëse nga mitolagjia, historia, monumentet, pejzazhi dhe kultura laike greke si dhe pamje të qytetërimit grek, prezantohet në Galerinë “Ekspo” nga 19 Marsi deri më 1 Prill 2012.

Ekpozita organizohet nga Ambasada e Greqisë në Tiranë, në bashkëpunim me Vatrën e Tiranës të Fondacionit Grek të Kulturës, në kuadrin e aktiviteteve kulturore që hapen me titull kryesor “Pranvera e Qytetërimit Grek në Shqiperi”, me rastin e Festës Kombëtare të 25 Marsit.

Kjo ekspozitë tregon se si Greqia e lashtë, ashtu edhe ajo bashkëkohore nuk resht së frymëzuari çdo përfaqësues të artit – aq më tepër artistin shqipëtar, i cili ka ndarë një pjesë të rëndësishme të kulturës së tij aq pranë gjeografikisht dhe gjeoartistikisht me kulturën greke. Bindja jonë është që njerëzit e artit, të dijes dhe të shkencës udhëheqin ndjenjën universale të miqësisë, bashkëjetesës paqësore, si edhe të mirëkuptimit të popujve.

Vizitorët do të mund të marrin broshurë të ekspozeve dhe nëse dëshirojnë mund të kryejnë blerje në mbyllje të ekspozitës.

Galeria “Ekspo”

Rr. “George W. Bush”

Kullat përballë Parlamentit, Kulla 1, kati 2

Kohëzgjatje e ekspozitës: 19.03 – 01.04.2012

Orari: 10:00 – 12:00 & 17:00 – 19:00

Hyrja e lirë.

*   *   *

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Η Ελλάδα με τα μάτια Αλβανών ζωγράφων

Έκθεση ζωγραφικής αλβανών καλλιτεχνών που έχουν εμπνευσθεί τα θέματά τους από την ελληνική μυθολογία, ιστορία, μνημειογραφία, το ελληνικό τοπίο, την ελληνική λαϊκή κουλτούρα και όψεις του ελληνικού πολιτισμού παρουσιάζεται στην γκαλερί Expo από τις 19 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.

Την έκθεση οργανώνει η Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα, με τη συνδρομή της Εστίας Τιράνων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου με τον γενικό τίτλο «Άνοιξη Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλβανία».

Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδειχθεί ότι η αρχαία και η σύγχρονη Ελλάδα δεν παύει να εμπνέει κάθε εκπρόσωπο της Τέχνης – πολύ περισσότερο τον Αλβανό καλλιτέχνη, ο οποίος έχει να μοιρασθεί ένα σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας του με τον γεωγραφικά και γεωπολιτισμικά εγγύς ελληνικό πολιτισμό. Πεποίθησή μας είναι ότι οι άνθρωποι της Τέχνης, των Γραμμάτων και των Επιστημών, πρωτοστατούν στο πανανθρώπινο αίτημα φιλίας, ειρηνικής συμβίωσης και αλληλοκατανόησης των λαών.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να λάβουν κατάλογο των εκθεμάτων και να προβούν στην αγορά πινάκων, εφόσον το επιθυμούν, μετά τη λήξη της έκθεσης.

Galerie Expo

Οδός George W. Bush

Πύργος έναντι Κοινοβουλίου

Πύργος Ι, 2ος όροφος

Διάρκεια έκθεσης: 19.03 – 01.04.2012

Ωράριο λειτουργίας: 10:00 – 12:00 & 17:00 – 19:00

 

Είσοδος ελεύθερη

*   *   *

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: